OM OSS
 MOTOCROSS INFO
   Hva er motocross
   Hvordan starte
   Rekrutteringsdager
   Lisenstyper og -priser
   Forsikringer
   Regelendringer 2012
   Kjøretøybevis
   Klasseinndelinger
   Godkjente crossykler
   Endre lisensinfo
 AKTIVITETSKALENDER
 TRENINGSINFO
 TERMINLISTE
 BLI MEDLEM
 FØRERGALLERI
 BILDE- VIDEOGALLERI
 GJESTEBOK
 LINKER
 SPONSORER - PARTNERE
 KONTAKTINFO
 ARKIV OG SØK

 TILSLUTTEDE FORBUND


Bursdager:

 
 

 

 

 

 

 

Motocross info

 

Hva er Motocross
Motocross er en veldig fysisk krevende idrett og utøverne må ha svært bra kondisjon samt godt med styrke i hele kroppen. Motocross kjøres på en spesiallaget bane med jord, sand eller lignende baneunderlag. Et løp arrangeres vanligvis over to heat eller omganger. Førerne starter fra ei startgrind og de første 100-200 meterne av banen er ei rett slette, deretter sendes de inn i en krapp sving. Resten av banen er sammensatt av hopp som har lengder fra 5-10 meter og helt opp imot 30 meter. Sporvalget i motocross er veldig viktig og kan være helt avgjørende for plasseringen på resultatlista. I motocross arrangeres det NM, NM for lag, Norgescup, EM og VM.

Les mer


Hvordan starte med motocross / delta på treninger og konkurranser
Man kan starte med motocross/minicross ved fylte 5 år
på spesielt godkjente områder og i regi av en klubb som er medlem i Motorsportforbundet (NMF) eks. NMK Harstad. Alle som kjører motocross må ha lisens. Det finnes nybegynnerlisens som du kan løse når du møter opp på motocrossbanen. For å få trenings- eller konkurranselisens må du gå et lisenskurs bestående av 8 timer teori og 8 timer kjøreteknikk.
Les mer

Rekrutteringsdager
Klubben arrangerer egne rekrutteringsdager hvor nye utøvere og foresatte eller de som ønsker mer informasjon får anledning til å bli kjent med idretten og prøve sporten.

Les mer

Lisenstyper og lisenspriser 2012
For å kjøre på NMFs sine baner under motorsportforskriftene kreves det lisens. Alle lisenser til MX inneholder en personforsikring. Lisensen er først gyldig når både medlemskap i klubben (samme klubb som står oppført på lisenskortet) og lisensen er betalt. Ordinære lisenser er gyldig fram til 31. desember året lisensen er kjøpt.
Les mer 

Forskrifter, regelverk, bestemmelser
For barneidrett og øvrig motorsport gjelder egne regelverk, bestemmelser m.v. På disse sidene vil du finne den informasjonen som er nødvendig. Det anbefales å lese gjennom den informasjonen som er tilgjengelig slik at man er inneforstått med dette.
Les mer

Forsikringer
Alle utøverlisenser inneholder ulykkesforsikring. For barn 5-12 år gjelder vilkårene i NIFs Barneidrettsforsikring. Fra sommeren 2011 har NMF fått en betydelig forbedret forsikringsavtale for forbundets lisensierte utøvere. For barneidrett gjelder egne vilkår innen norsk idrett.
Les mer

Regelendringer 2012
Etter flere alvorlige ulykker i Norden sesongen 2011 har det kommet en reaksjon i form av regelendringer mht. alder i Motocross. Endringene gjelder både trening og løp.
Les mer

Kjøretøybevis
Alle kjøretøy som benyttes i aktiviteter i NMF, og som ikke er skiltregistrert (har hvite skilt), skal være registrert i NMFs kjøretøyregister. Les veiledningen på skjemaet og returner ferdigutfylt skjema til forbundskontoret sammen med kvittering på betalt avgift. Du vil da få et kjøretøybevis i retur per post i løpet av et par uker.
Les mer 

Klasseinndelinger
For MX gjelder generelle aldersbestemmelser.
MX 85, MX Junior, MX Ungdom, MX2, MX1 og MX3 og fordeles med 2-takt og 4-takt.

Les mer

Endre din lisensinfo
For deg som har fått eget lisensnummer hos Motorsportforbundet kan du nå endre dine persondata. Logg inn på medlemsportalen og sjekk opplysningene dine, slik er du sikker på at lisensen kommer fram til deg samt at du mottar riktig lisenstype.

Les mer

 
 
 
   

 

   
            
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20©07 - 20©12 Norsk Motor Klubb Harstad

Hosting/Drift: Webteamet.no